BZNR Forum Index
Author Message

<  Zdravlje zaposlenih  ~  U FABRICI "DŽINSI" 55 OSOBA OBOLELO OD MALIH BOGIN

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Jul 03, 2018 12:48 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Danas, 03.07.2018.

U fabrici „Džinsi“ u Leskovcu od malih boginja za dve nedelje obolelo je 55 osoba, objavio je leskovaèki Zavod za javno zdravlje na svom sajtu.

Zavod je naveo da je najveæi broj obolelih roðen u periodu od 1982. do 1996. i da se radi o godištima koja su u najveæem broju primila po dve doze MMR vakcine. Obuhvat vakcinacijom protiv malih boginja u Jablanièkom okrugu za ta godišta bio je 95 odsto.

Svi oboleli su imali laku klinièku sliku i nije bilo komplikacija. Veæina obolelih živi u selima Vuèjanskog kraja – Donja Jajna, Beli Potok, Trnjane, Gorina, Brza, Todorovce, Vuèje, naveo je Zavod.

Kako se dodaje, Zavod je 15. juna prijavio epidemiju malih boginja u fabrici, a broj obolelih koji su saopštili je od tog perioda do 29. juna.

„Na teritoriji Jablanièkog okruga od poèetka oktobra 2017. godine zakljuèno sa 29. junom registrovano je ukupno 600 sluèajeva sumnji malih boginja. Ukupno na teritoriji Jablanièkog okruga do 29.juna potvrðena su 503 sluèaja malih boginja“, navodi Zavod.

Na teritoriji grada Leskovca od poèetka januara do 29. juna od malih boginja obolele su 354 osobe, u opštini Bojnik od poèetka decembra prošle godine do kraja juna 109 osoba, a u opštini Vlasotince 32 osobe od 22. februara, kada je proglašena epidemija, do 29. juna.

„U Jablanièkom okrugu sprovode se pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima, a u opštini Bojnik, gradu Leskovcu i opštini Vlasotince dodatne aktivnosti u žarištu epidemija. Zavod preduzima sve mere u cilju spreèavanja širenja malih boginja“, saopštio je Zavod.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum