BZNR Forum Index
Author Message

<  Dogaðaji/Primeri loše prakse  ~  EVAKUISAN GRADIÆ U SAD ZBOG NESREÆE VOZA CISTERNE

Slobodanka.Radojevic
Posted: Thu Feb 19, 2015 12:00 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: betas, 17 februar 2015

Teretni voz koji je prevozio preko 100 cisterni sirove nafte iskoèio je iz šina tokom snežne oluje u amerièkoj državi Zapadnoj Virdžiniji, kada je bar jedna cisterna sletela u reku a 14 se zapalilo što je izazvalo veliki požar i isticanje nafte, javili su zvaniènici.

Guverner amerièke države Zapadna Virdžinija Erl Rej Tomblin proglasio je vanredno stanje u okruzima Kanavha i Fajet da bi se omoguæilo službama pomoæi da stignu do pogodjenih oblasti.

Evakuisan je grad Paueltaun posle nesreæe i zatvorena su dva pogona za preradu vode kojim je pretilo zagadjenje od nafte iscurele u reku Kanavaha. Nesreæa se dogodila juèe popodne po lokalnom vremenu, noæas po centralnoevropskom vremenu.

Kancelarija guvernera Tomblina saopštila je da je voz koji prevozi cisterne s naftom krenuo iz Severne Dakote i išao za Jorktaun u državi Virdžiniji. Voz ima 109 vagona od kojih samo dva nisu vagoni cisterne.

Kako javljaju mediji požar i dalje gori više od deset sati posle nesreæe koja se dogodila juèe oko 13.20 po lokalnom vremenu (22.20 u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu).

Nesreæa se dogodila na ravnom delu pruge oko 50 kilometara jugoistoèno od grada Èarlstona. Izveštaèi sa lica mesta javljaju da je bar jedna cisterna upala u reku, a da se izmedju 14 i 17 cisterni zapalilo.

Zvaniènici su javli da su otvorena mesta za prihvat pogodjenih meštana, a železnièka kompanija CSX rezervisala je hotelske sobe i otvrila centre za kontakt.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum