Author |
Message |
< Zdravlje zaposlenih ~ rad na odreðeno vreme - lekarski pregled |
drago |
Posted: Fri Oct 03, 2014 14:18 |
|
|
|
*Poslodavac je dužan da zaposlenom na radnom mestu sa poveæanim rizikom pre poèetka rada obezbedi prethodni lekarski pregled...
Konkretno: moja firma raspisala konkurs za radno mesto koje je sa pov.rizikom. Odaberemo kandidate - njih 10. Mi ih pošaljemo na lekarski. Tri kandidata dobiju ocenu da nisu sposobni za rad na tom r.mestu. Sedmorica jesu. Od njih, dvoje se nikad više ne pojave. Zaposlimo petoricu. Dvojica napuste firmu posle 15 dana. I ... |
_________________ Šlem mora da se nosi ! |
|
Back to top |
|
omikron |
Posted: Wed Oct 08, 2014 10:40 |
|
|
|
Meni je to sve oko kadrovskih poslova jako interesantno.
Ne znam zašto bi neko na radno mesto sa pov. rizikom zapošljavao direktno nove ljude, ako veæ ima zaposlene koje bi mogao da rasporedi na ta radna mesta. I u mojoj firmi je to sluèaj. Bacamo pare. |
|
|
Back to top |
|
Jovanium |
Posted: Mon Oct 13, 2014 15:03 |
|
|
|
Pored lekarskog pregleda, zaposleni moraju biti obuèeni za to radno mesto, što je veoma bitno. |
|
|
Back to top |
|
Role80 |
Posted: Fri Aug 13, 2021 09:03 |
|
|
|
Kolege, zamolio bih za malu pomoæ. Naime, interesuje me model upuæivanja jednog ili više zaposlenih na vanredni lekarski pregled, u sluèajevima kada se uoèe ili dobiju saznanja o promeni zdravstvenog stanja istog/istih, a koja utièu ili u perspektivi mogu uticati kako na bezbednost tih zaposlenih tako i na bezbednost ostalih kolega, ali i na redovno odvijanje dodeljenih im radnih zadataka. Neke kolege upravljaju službenim vozilima, putnièkog i teretnog tipa, neke kolege rade kancelarijske poslove. Naglasio bih da nisu u pitanju radna mesta sa poveæanim rizikom. |
|
|
Back to top |
|
Zoran Šukalo |
Posted: Fri Aug 20, 2021 08:28 |
|
|
|
Kolega moj predlog je da uradiš predhodnu aktivnost. Napraviš zapis o èudnom - neprimerenom ponašanju zaposlenih pri izvršavanju radnih zadataka. Ako je moguæe veæi broj zapisa razlièitih datuma a može i zapis kad obavite razgovor sa kolegama koje su takoðe primetile iosto što ste i vi videli i navedete ime tog lica. To je dovoljan osnov da možete da uradite nalog za vanredni lekarski pregled. Tim dokumentima i uputom za vanredni lekarski pregled kao i obaveštenjem ka direktoru ispuniæete vašu obavezu kao struèno lice ali i odgovornost direktora u sluèaju nepredviðenih dogaðaja. Pozdrav |
|
|
Back to top |
|
Role80 |
Posted: Tue Oct 05, 2021 15:23 |
|
|
|
Poštovani kolega,
Hvala na konkretnom odgovoru. Svakako je tema odista interesantna i zavreðuje maksimalnu pažnju i ozbiljnost u rešavanju, radi prevazilaženja moguæih zakonskih posledica u daljoj perspektivi. |
|
|
Back to top |
|
|