BZNR Forum Index
Author Message

<  Dogaðaji/Primeri loše prakse  ~  POŽAR U FABRICI ZA PRERADU OTPADA

NikolaD
Posted: Wed Dec 11, 2019 09:32 Reply with quote
Joined: 09 Sep 2019 Posts: 187
Izvor B92

Kranj - Požar koji je izbio u fabrici za preradu opasnog otpada "Ekol", nedaleko od Kranja uznemirio je stanovništvo, ali nije došlo do zagaðenja vazduha ili vode.

U gašenju ovog požara uèestvovalo je više od sto vatrogasaca a materijalna šteta procenjena je na 40 000 evra.

Kako je saopštila Agencija za civilnu zaštitu i pomoæ pri katastrofama, prvi rezultati su pokazali da nema opasnih materija u vodi ili vazduhu nakon požara.

Policija u Kranju saopštila je da požar nije podmetnut, VEÆ DA JE NASTAO SAMOZAPALJIVANJEM U JEDNOM OD KONTEJNERA SA RAZNIM INDUSTRIJSKIM OTPADOM, NAKON ÈEGA SE POŽAR PROŠIRIO NA DVA SUSEDNA KONTEJNERA I NA KAMION KOJI SE NALAZIO U BLIZINI.

Požarom, na svu sreæu, nisu bile zahvaæene opasne supstance koje su smeštene u drugom delu kompanije. Iz kompanije "Ekol" rekli su da je OTPAD IZ KONTEJNERA SA PLASTIÈNIM OTPADOM, KRPAMA NATOPLJENIM ULJEM, ULJEM I FILTERIMA ZA VAZDUH, BIO PREDVIÐEN ZA SPALJIVANJE U INOSTRANSTVU.

U požaru niko nije povreðen iako je u trenutku požara u kompaniji bilo 30 radnika. Meðutim, lokalno stanovništvo iz obližnjih gradova je zabrinuto buduæi da je u istoj kompaniji od 2017. godine izbilo nekoliko požara.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum