BZNR Forum Index
Author Message

<  Zdravlje zaposlenih  ~  TIHI UBICA: WIFI POLAKO, ALI SIGURNO, NARUŠAVA VAŠE ZDRAVLJE

Slobodanka.Radojevic
Posted: Mon Mar 21, 2016 12:47 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Telegraf.rs, 20.03.2016.

Svi koristite WiFi, kod kuæe, u kafiæima, na poslu i nikada se ne zapitate šta on to radi vašem organizmu. Otkrijte zašto je wireless signal toliko štetan.

Tehnološka revolucija nam je donela mnoge olakšice u životu, pogotovo poslovnom. Jedna od beneficija su i WiFi mreže, koje su svuda oko nas i koje nam omoguæavaju da koristimo Internet bez kabla na mobilnim telefonima, tabletima i laptopovima. Meðutim, to i nije baš tako dobro za vaše zdravlje.

Malo ljudi je upoznato sa èinjenicom da elektromagnetni talasi mogu da budu uzroènici mnogih oboljenja i zato ni ne pokušavaju da se zaštite od njih. Naime, kada želite da povežete vaše ureðaje sa WiFi mrežom neophodno je da koristite ruter, a on emituje elekromagnetne talase, takozvani WLAN signal, koji mogu da budu veoma štetni za vaše zdravlje, piše portal That Is Healthy.

Britanska zdravstvena organizacija je objavila studiju koja pokazuje da ruteri jako loše utièu na razvoj biljaka i ljudskih organizama.

Neželjeni efekti korišæenja WiFi mreže su najèešæe uèestale jake glavobolje, hronièan umor, problemi sa nesanicom, bolovi u ušima i nedostatak koncentracije.

Meðutim, treba da budete svesni da se od tehnološkog razvoja ne može i ne treba pobeæi, jer ovo je 21. vek, ali nije na odmet da se zaštitite od potencijalnih pretnji za vaše zdravlje.

Ovo su neki korisni saveti kako da se saèuvate od neželjenih efekata WiFi mreže, tako što æete koristiti ruter ispravno i tako znatno umanjiti štetnost elektromagnetnih talasa po vaš organizam.

– Iskljuèite WiFi kada ga ne koristite.

– Pre spavanja obavezno proverite da li su svi ureðaji diskonektovani sa WiFi mreže.

– Izbegavajte da vam ruter bude u kuhinji ili spavaæoj sobi.

– Zamenite kuæne bežiène telefone kablovskim, jer i oni emituju elektomagnetne talase.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum