BZNR Forum Index
Author Message

<  Dogaðaji/Primeri loše prakse  ~  EKSPLOZIJA U AZOTARI U TEKSASU

Slobodanka.Radojevic
Posted: Thu Apr 18, 2013 08:56 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
У великој експлозији у азотари у Тексасу, погинуло је најмање пет људи, а стотине је повређено. Страхује се да би број жртава могао бити много већи. Уништен је велики број зграда и кућа, као и један старачки дом који се налазио у близини.

Експлозијa се догодила у азотари у градићу Вест, стотинак километара јужно од Даласа. Узрок се још увек не зна.

Агенција Блумберг потврдила је да је најмање пет особа настрадало, али да постоји бојазан да би број жртава могао бити "много, много већи".

Локална телевизија KXXV, огранак националне Си-Би-Ес, јавила је да се страхује да је 70 људи настрадало у експлозији, међу којима и петорица ватрогацаса и један полицајац.

Позивајући се на изјаву званичника хитне помоћи у Весту, локална телевизија KWTX јавила је да је у експлозији погинуло између 60 и 70 људи.

Власти су наложиле да свe три хиљаде становника Веста, где је дошло до експлозије, напусте своје домове због отровне паре које се шири кроз ваздух.

Портпарол Одељења за јавну безбедност Тексаса Ди Ел Вилсон изјавио је за агенцију Ројтерс да се вероватно ради о "стотинама повређених" и уништеном великом броју домова.

Вилсон је навео и да се у рушевинама старачког дома, из кога је евакуисано 150 људи, и даље налазе неке особе које нису успеле да изађу.

Директор Хилкрест болнице Глен Робинсон рекао је да је у ту болницу примљено 66 људи, од којих је 12 у критичном стању.

Објаснио је да су повреде различитог типа - од ортопедских до људи који су изгубили велику количину крви.

Пошто у локалној болници нема довољно места, велики број људи је прву помоћ добио на фудбалском игралишту средње школе у градићу Вест.

Гувернер Тексаса Рик Пери издао је саопштење у коме каже да је та држава ангажовала све своје ресурсе којима помаже локалним властима где се догодила катастрофа.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum