BZNR Forum Index
Author Message

<  Važni datumi i dešavanja  ~  "VELIKO SPREMANJE SRBIJE"4.juna''OČISTIMO SRBIJU''

galamic
Posted: Sat May 21, 2011 23:03 Reply with quote
Joined: 17 Aug 2008 Posts: 1572 Location: Beograd
VELIKO SPREMANJE SRBIJE" 4. JUNA
Subota, 21. Maj, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

BEOGRAD - Akcija "Veliko spremanje Srbije", u okviru koje će biti čišćen otpad na teritoriji cele Republike, biće organizovana u subotu, 4. juna, najavio je ministar životne sredine i prostornog planiranja, i pozvao građane, škole, preduzeća i druge organizacije da daju doprinos toj ekološkoj akciji.

! Učinimo to zbog nas i naše dece a ne zato što nas na to podsećaju i kad nas drugi pozivaju. Plaćamo mi službe koje bi trebale da brinu o tome, ali kad je već tako priključimo se i očistimo svoju okolinu i počnimo od svojih dvorišta.

Iako pozivi upućeni ovih dana podsećaju na ona stara vremena ''Radnih akcija'' na prostorima bivše nam zemlje, daleko su oni od kvaliteta i uzvišenosti organizovanja tako velikih i besplatnih radnih sati širokih narodnih masa. Izađimo već sutra a uključimo se i 4.juna i pokažimo koliko nam je stalo do nas samih i do životne sredine. Idea Idea Idea
View user's profile Send private message Send e-mail
galamic
Posted: Sat Jun 04, 2011 07:11 Reply with quote
Joined: 17 Aug 2008 Posts: 1572 Location: Beograd
STIGAO JE I TAJ DUGO NAJAVLJIVANI DAN!

Očistiti svoje dvorište

04. jun 2011. |

Za akciju "Veliko čišćenje Srbije" u okviru akcije ''Očistimo Srbiju'', samo u Beogradu prijavljeno više od 26.000 volontera. Manifestacija će početi 04.jna u devet sati u delu od Železničkog mosta ka "Gazeli"

AKCIJA "Veliko spremanje Srbije" je organizovana za 04. jun na više od 3.000 lokacija u zemlji, a do sada se za učešće prijavilo 250.000 građana.

Akciju, koja će se održati u 169 opština u Srbiji, organizuje Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u saradnji sa lokalnim samoupravama na celoj teritoriji Srbije kako bi se podigla svest o značaju očuvanja životne sredine i pravilnog odlaganja smeća.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je građane da se u što većem broju priključe akciji čišćenja koja je organizovana povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine.

- Cilj akcije "Očistimo Srbiju" jeste da se počiste sva ona mesta koja komunalna preduzeća ne stignu da počiste, a koja su zaprljana nemarom ljudi, koji često bacaju otpad u prirodu, a ne na mesta koja su predviđena za njegovo odlaganje - kazao je Dulić.

Čišćenje će početi od 9 sati i to u delu od Železničkog mosta u Beogradu ka "Gazeli" i ka Brankovom mostu, a pored ministra Dulića i ostalih predstavnika ministarstva učestvovaće 1.000 volontera opštine Stari grad, JKP "Gradska čistoća", "Zelenila Beograd", "Telekoma Sekopaka" i drugih preduzeća.

Uključimo si i mi u svojim dvorištima i pokažimo koliko nam je stalo do nas samih i do životne sredine.

Lepo vreme i prijatan vikend. Idea
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum