BZNR forum
Autor Poruka

<  Pravna regulativa  ~  Pomoć EU u primeni sistema upravljanja hemikalijama u Srbiji

galamic
Poslao: Pet Okt 08, 2010 13:46 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
Dulić: Upravljanje hemikalijama značajno za privredu i zdravlje
Izvor: Tanjug, 07. oktobar 2010. | 12:30 14:04

Adekvatno upravljanje hemikalijama veoma je važno radi očuvanja zdravlja stanovništva, a moglo bi da pomogne i srpskoj privredi da bude atraktivnija za ulaganja i izvoz proizvoda na tržište EU, rečeno danas prilikom predstavljanja projekta Pomoć u primeni sistema upravljanja hemikalijama u Srbiji.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić rekao je tom prilikom da će naredna godina u Srbiji biti posvećena adekvatnom upravljanju hemikalijama i prečišćenju otpadnih voda, navodeći da će zahvaljujući projektu koji finansira EU biti omogućeno da upravljanje hemikalijama bude sprovedeno na odgovarajući i moderan način. On je ukazao da je cilj da Srbija postane punopravna članica EU i da resorno ministarstvo radi na podizanju svesti i usvajanju propisa u cilju približavanja EU. Govoreći o projektu koji s 1,5 miliona evra finansira EU, a koordinator je Austrija, uz pomoć Slovenije, Mađarske i Nemačke, Dulić je rekao da će zahvaljujući njemu privreda Srbije biti atraktivnija za ulaganja, a da će pozitivno uticati i na zdravlje stanovništva.

Zamenik šefa delegacije Evropske komisije u Srbiji Adriano Martins kazao je da hemikalije čine 10 odsto izvoza Srbije i da ona ima dosta proizvoda koji podležu evropskom zakonodavstvu. On je kazao da je u poslednjem izveštaju o napretku Srbije ka evropskim integracijama konstatovano poboljšanje u oblasti zakonodavstva kad je reč o hemikalijama i biocidima.

Ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja kazao je da primena zakona iz oblasti životne sredine iziskuje značajne napore. Idea Idea Idea
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu