BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  Srbiji donacija Japana za umanjenje klimatskih promena

galamic
Poslao: Pet Avg 20, 2010 17:38 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
Pomoć Japana od 1,7 miliona evra za umanjenje klimatskih promena
20. avgust 2010. | 12:15 13:38
Izvor: Emg.rs

Vlada Japana donirala je Srbiji 1,7 miliona evra za projekat jačanja kapaciteta u oblasti sprečavanja klimatskih promena i smanjenja emisije štetnih gasova. Realizacija projekta počinje u novembru, a trajaće dve godine i četiri meseca.

Protokol o donaciji potpisali su Sator Kurosava, predstavnik Japanske agencije za međunarodnu saradnju, i Bojan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje. Đurić je rekao da će donacija Vlade Japana omogućiti Srbiji da napravi Strategiju za smenjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, a Kurosava je rekao da očekuje da će nakon sprovođenja projekta Srbija biti ojačana da doprinese prilagođavanju klimatskim promenama.

Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost, koja će biti uključena u izradu projekta, rekao je da je energetska efikasnost u zgradarstvu određena kao jedan od ključnih segmenata koji će biti obuhvaćen projektom. Kovačić kaže da će za godinu dana biti izrađena Strategija kojom će biti određene javne i postojeće stambene zgrade u koje će biti uloženo, kako bi se povećala energetska efikasnost.

Deo japanskog novca pored energetike ići će i u sektor proizvodnje, katastar i za sprečavanje klimatskih promena. Srbija je druga zemlja u svetu, posle Japana, u kojoj se sprovodi taj projekat sprovodi. Idea
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu