BZNR Forum Index
Author Message

<  Ekologija  ~  ZAKON O KLIMATSKIM PROMENAMA DO KRAJA GODINE U PROCEDURI

NikolaD
Posted: Mon Sep 30, 2019 13:22 Reply with quote
Joined: 09 Sep 2019 Posts: 187
Izvor "Blic"

Zakon o klimatskim promenama, koji će se do kraja godine naći u proceduri, u svim sektorima će značajno ograničiti emisiju gasova sa efektom staklene bašte i realizovati niz akcija kojima će se ubrzati pošumljavanje- rekao je ministar Trivan

Ministar je pozvao građane i institucije da vode više računa o životnoj sredini, uključivanjem u ekološke inicijative, većim aktivizmom i promenom navika i ponašanja, doprinesu njenoj zaštiti.

Ukazao je da je jedan od najznačajnijih nacionalnih ciljeva u zaštiti životne sredine smanjenje gasova sa efektom staklene bašte i postizanje boljeg kvaliteta vazduha.

Emisija gasova staklene bašte je u Srbiji od 2000 godine tri puta povećana zbog čega Srbija mora krenuti sa ozbiljnim merama kako bi se emisija smanjila, poboljšao kvalitet vazduha i izbegle greške drugih zemalja koje su prolazile sličnim putem razvoja.

"Najveći zagadjivači vazduha su pre svega termoenergetska postrojenja ( svih kategorija ) koja rade na ugalj. 39% ukupnih gasova sa efektom staklene bašte potiče od objekata koji su energetski neefikasni, te je zbog toga od velikog značaja da i lokalne samouprave slede primer Beograda, i stvaraju uslove za "zelenu gradnju" "- zaključio je Trivan
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum