BZNR Forum Index
Author Message

<  Ekologija  ~  VAPAJ ZBOG OTROVA: GRADONAČELNIK LOZNICE TRAŽI POMOĆ

Slobodanka.Radojevic
Posted: Wed Mar 07, 2018 10:20 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Novosti | 07. mart 2018.

POVODOM nerešenog višegodišnjeg problema prisustva opasnih materija na pojedinim lokacijama u gradu, kao i sve učestalijih dopisa zabrinutih sugrađana na adresu Gradske uprave, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović obratio se u utorak pismom Goranu Trivanu, ministru zaštite životne sredine.

Petrović piše Trivanu da je "Loznica jedan od gradova koji zbog velikog prisustva zaostalih opasnih materija predstavlja pravu ekološku bombu".

- U prethodnim godinama više puta smo se obraćali nadležnim ministarstvima i ukazivali na ovaj problem tražeći njihovo trajno uklanjanje iz našeg grada - piše Petrović.

- Imajući u vidu da je ovo za vas nasleđen problem, ali ceneći opasnost i moguće nesagledive ekološke posledice, opasne po život, bezbednost i zdravlje ljudi, molimo vas da posetite Loznicu i lično se uverite o stanju na terenu.

Opasne materije godinama su u krugu nekadašnje Fabrike auto-traktorskih kočnica u centru grada, potpuno neobezbeđene u plastičnim buradima, kao i u cevovodima nekadašnjih fabrika HI "Viskoza". Ovaj problem Grad, koji nije nadležan za to, ne može da reši, već je u nadležnosti državnih institucija, čije se reagovanje, konačno, očekuje.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum