BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  NESREĆA NA RADU: RUDARU OTKINUTA RUKA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Wed Oct 25, 2017 13:09 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Telegraf.rs, 24. 10. 2017.

Rudar D.R. (24) iz okoline Bosilegrada ostao je bez desne ruke do iznad lakta u nesreći koja se juče dogodila u tamošnjem rudniku.

- Policijskoj stanici u Bosilegradu je prijavljeno da je oko šest sati ujutro došlo do povređivanja rudara u jami Podvirovi u otkopnom bloku 5 u selu Karamanica, privrednog društva za vađenje ruda i ostalihg obojenih metala "Bosilmetal" DOO Bosilegrad. Povređeni čovek je zbrinut u Domu zdravlja nakon čega je na dalje lečenje upućen u Klinički centar Niš – sapštio je Goran Jovčić, portparol Policijske uprave u Vranju.

On je dodao i da je o nesreći obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu.

- Tužilaštvo je naložilo da policijska stanica prikupi obaveštenja u vezi ovog slučaja. Inspektori rudarstva sprovode uviđaj u jami u kojoj je došlo do nesreće. Rad na slučaju je u toku – izjavio je Jovčić.

Rudar je hitno operisan na Klinici za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

- Pacijent je primljen sa više povreda od kojih je najteža amputacija desne nadlaktice. Odmah je operisan, uspostavljen je krvotok u odsečenom delu tela, ortoped je izvršio stabilizaciju polomljene kosti, ušiveni su nervi i mišići. Njegovo stanje je sada dobro, on je van životne opasnosti, ruka pokazuje znakove prokrvljenosti ali je za sada rano davati prognozu njenog funkcionalnog oporavka – kazao je Predrag Kovačević, direktor Klinike za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

D.R. je drugi pacijent koji je za tri dana stigao u nišku bolnicu sa totalnom amputacijom ruke što je nezapamćen slučaj u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U petak je sa identičnom povredom primljen Dejan Demirović iz Jelašnice kojem je ruku odnela mašina za sečenje drva.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum