BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  BARIČ: POVREĐEN U EKSPLOZIJI GORIVA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Aug 18, 2017 09:04 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Novosti | 17. avgust 2017.

Nesreća u proizvodnom pogonu Vojnotehničkog instituta "Tehnikum" u Bariču. Toše Spasov (57), civil zaposlen u Vojsci Srbije, zadobio lakše ozlede

U PROIZVODNOM pogonu Vojnotehničkog instituta "Tehnikum" u Bariču kod Obrenovca, u sredu oko 9.35 dogodila se eksplozija u kojoj je lakše povređen Toše Spasov (57), civil zaposlen u Vojsci Srbije. Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva odbrane, on je ozleđen prilikom samozapaljenja raketnog goriva tokom kontrolnog ispitivanja u laboratoriji. Radnik je kolima Hitne pomoći prevezen na Vojnomedicinsku akademiju na dalje lekarsko zbrinjavanje.

Kako smo saznali, Toše je najpre pregledan u Domu zdravlja Obrenovac, a zatim je podvrgnut nizu dijagnostičkih pregleda u Beogradu.

- Lekari Vojnomedicinske akademije konstatovali su lakše telesne povrede radnika, zbog čega je on danas pušten na kućno lečenje - potvrđeno je iz ovog zdravstvenog centra.

Šta je uzrok detonacije, zasada je nepoznato. Pričinjena je manja materijalna šteta. Kako nam je rekao predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, za eksploziju je saznao iz medija.

- Nemamo nikakve informacije o događaju, jer nas nadležni ni o čemu nisu obavestili - rekao nam je prvi čovek Obrenovca. - Slučaj je u nadležnosti Ministarstva odbrane, pa očekujemo da će više detalja biti poznato posle njihove stručne ekspertize.

Vatrogasci stanice u Obrenovcu nisu intervenisali na mestu nesreće, potvrđeno nam je iz njihovog centra. Iako pokrivaju Barič, poziv za izlazak na teren nisu dobili.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum