BZNR Forum Index
Author Message

<  Pravna regulativa  ~  ĐORĐEVIĆ: U PLANU IZMENE ZAKONA O RADU I O ŠTRAJKU

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Nov 10, 2017 09:28 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Tanjug | 08. 11. 2017

Izmene i dopune Zakona o radu i Zakona o štrajku, ali i drugih zakona kojima se poboljšava poslovna klima u Srbiji su u toku i na njima radi resorno ministarstvo, izjavio je danas ministar rada Zoran Điorđević.

- Planiramo imenu Zakona o radu, zakon o štrajku i drugih zakona koji treba da poboljšaju uslove za investiranje. Propisi treba da pogoduju privlačenju investitora, ali i radnicima, jer kad su radnici zadovoljni onda nema protesta, a to je dobro i za poslodavce - rekao je Đođević na predstavljanju publikacije "Bela knjiga 2017" Saveta stranih investitora u Srbiji.

Da bi se predvidelo gde su potrebni radnici posebih struka, država radi i na prekvalifikacijama i uvođenju dualnog obrazovanja, rekao je ministar.

Kada je reč o socijalnim kartama, digitalizaciju će resorno ministarstvo koristiti za izradu tih karata, "da postoji sigurnija i bolja vizija za radnike u Srbiji", naveo je ministar.

On je rekao da je prioritet vlade i borba protiv rada na crno jer to povećava konkurentnost zemlje i naglasio da većina poslodavaca u Srbiji posluje u zakonom predviđenim okvirima.

Đorđević je dodao i da Srbija želi da donese zakon o lizingu radne snage i zakon o radu stranaca.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum