BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  DRAMA U NIŠU: OBRUŠILA SE ZAMLJA NA RADNIKA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Thu Jul 20, 2017 11:32 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: novosti | 19. jul 2017.

GRAĐEVINSKI radnik Srbisav Živković (63) iz Niša, koji je sa kolegama postavljao kanalizacionu mrežu u Ulici Dimitrija Tucovića, zatrpan je danas oko 14 časova zemljom koja se obrušila na njega. Živković je bio u rovu dubine oko tri metra, u blizini Kazneno-popravnog doma u Nišu, kada se iznad njega urušila ogromna količina zemlje. Srećom, glava mu je ostala iznad odrona, pa je mogao da diše. Za manje od 10 minuta, na mesto nesreće stigli su vatrogasci, pripadnici Jedinice za vanredne situacije, Hitna pomoć, policija, žandarmerija, a kraj Živkovića sve vreme su bili radnici sa gradilišta, koji su takođe pomagali u spasavanju. Kolege su ga dozivale, davale mu podršku, osvežavale vodom, a posle 40 minuta velikih napora, vatrogasci i policajci su uspeli da izvuku nesrećnog čoveka iz dubokog rova.

Nakon izvlačenja iz odrona, Srbisav je bio krvav po glavi i leđima. Imao je šlem i to mu je najverovatnije spaslo život. Razgovarao je nekoliko trenutaka sa lekarima, ali je nedugo zatim ostao bez svesti.

- Povređeni radnik je prevezen na Kliniku za neurohirurgiju - kaže dr Snežana Radivojević, pomoćnik direktora niške Hitne pomoći. - Radnik je na gradilištu zadobio povrede glave i trenutno se radi dijagnostika i saniraju povrede.

Srbisav Živković je radnik građevinske firme SD KIS iz Gornjeg Međurova.

- To je vredan i dobar čovek, živi u niškom naselju Bubanj - rekao nam je jedan od radnika i Živkovićev kolega koji je želeo da ostane anoniman. - Veoma je stručan i već dugo radi na poslovima oko izgradnje kanalizacije. Pre četiri-pet godina od raka mu je preminuo sin, a sada ga je zadesila nova nesreća. Mora da se bori, jer ima i ćerku. Nadam se da neće biti posledica. Još mi nije jasno šta se desilo. Ovde smo kopali duge rovove i nikada se zemlja nije obrušavala. Jedino, ako se to na ovom mestu dogodilo zbog kružnog toka u blizini, ili ako je već više puta kopano na ovoj lokaciji, pa je zemlja rastresita.

Konačnu reč o ovom incidentu na gradilištu daće Inspekcija rada, Policija i Osnovno javno tužilaštvo.

I INSPEKCIJA RADA NA UVIĐAJU

- DEŽURNI zamenik osnovnog javnog tužioca u Nišu obavio je uviđaj u Ulici Dimitrija Tucovića na mestu gde je urušavanjem zemlje povređen radnik Srbisav Živković - kaže Olivera Mijalković, portparol tužilaštva u Nišu. - Vatrogasci i policajci su ga izvukli, a Hitna pomoć u besvesnom stanju prevezla u Klinički centar. Dežurni zamenik je o ovom incidentu obavestio i Inspekciju rada, koja je takođe došla na mesto nesreće.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum