BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  SUMNJIVA SMRT NAŠEG RADNIKA U RUSIJI

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Jun 09, 2017 08:27 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Blic | 09. 06. 2017

Milivoje Jovanović (59) iz Loznice poginuo je u noći 3. juna na gradilištu u Sankt Peterburgu. Njegov sin Darko (33) za "Blic" kaže da je za očevu smrt saznao od njegovih kolega i da ga niko iz ruske firme, niti od posrednika iz Srbije do sada nije pozvao.

- Moj otac je poginuo u 1.30 sati noću na gradilištu. Njegove kolege kažu da je bio na skeli, da se skela razdvojila jer nije bila pričvršena i da je u sekundi izgubio ravnotežu i pao. Pao je sa visine od četiri metra, direktno na glavu... - kaže Darko.

Milivoje je u Rusiju otišao 30. maja ujutru sa još devetoricom kolega iz Loznice. Tamo je stigao istog dana i na telefonskoj vezi sa porodicom je bio do petka.

- U petak se poslednji put čuo sa majkom. Bilo je sve u redu. Onda su nas u nedelju, 4. juna zvala njegove kolege da nam jave tragediju - kaže Darko.

On navodi da je u ruskim medijima odmah našao članak o očevoj smrti, u kome se novinari pitaju šta će radnik na gradilištu u 1.30 sati ujutru.

- Iz tog članka sam saznao da je moj otac sa gradilišta prebačen u bolnicu, da su lekari pokušali reanimaciju, ali nisu uspeli. Povrede su bile teške i on je preminuo u 4.15 sati - kaže Darko.

Iz firme niko nije pozvao porodicu

O smrti oca niko iz firme u kojoj je radio još nije pozvao porodicu.

- On je radio za rusku firmu "Mirstroj", ali mi o njima ništa ne znamo. Odavde je otišao preko posrednika, izvesnog Zorana, koji je iz našeg kraja, i nekog Nikole iz Beograda, sa kojima je preko telefona i dogovarao angažovanje. Mi nemamo njihove brojeve, niti su nam se oni sami javili zbog očeve smrti - tvrdi Darko.

Milivoje, prema rečima sina nije imao potpisan ugovor sa ruskom firmom za koju je radio.

- Sve te papire je trebalo da završi u Rusiji, i lekarski pregled, ali očigledno ništa nije stigao da uradi - kaže Darko.

On kaže i da je njegov otac i ranije išao na rad u Rusiju. U poslednjih sedam godina, išao je tamo nekoliko puta i ostajao po tri, četiri meseca.

- Sam sam kontaktirao našu ambasadu u Rusiju. Oni su se jedini angažovali, i trenutno rade na tome da očevo telo dopreme u Srbiju, kako bi ga sahranili. I u Ambasadi se čude da nas niko iz ruske firme nije kontakirao - kaže Darko.

Ambasada juri firmu u kojoj je radio

U srpskoj Ambasadi u Rusiji kažu da su kontaktirali firmu u kojoj je Milivoje radio.

- Oni su preduzeli ono što ih obavezuje zakon. Telo će najverovatnije biti poslato za Beograd u sredu. Slučaj je prijavljen policiji i oni će utvrditi da li postoji išta sumnjivo ili je u pitanju nesrećni slučaj - kažu u Ambasadi za "Blic".
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum