BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  SRPSKI RADNICI STRADALI U AFRICI Dvojica se ugušila na spava

Borko Kovacevic
Posted: Mon May 29, 2017 12:18 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2015 Posts: 35
Dva radnika iz Srbije, Dragoljub Mitić (57) iz sela Ljiljance kod Bujanovca i Marko Vasić (33) iz Malog Zvornika preminuli su u noći između nedelje i ponedeljka u Gvineji, gde su radili.

Radnici su preminuli na spavanju zbog trovanja ugljen-monoksidom, a samo čudo spaslo je njihovog kolegu koga je zabolela glava, pa je izašao iz sobe, saznaje "Blic"!

Porodice radnika očajne su i pitaju se da li je njihova smrt zaista samo slučajnost. Mitić i Vasić otišli su u Gvineju, gde su bili angažovani na odvozu i dovozu rude u rudniku boksita.

U kući Dragoljuba Mitića šok i neverica posle vesti o iznenadnoj smrti u Africi.

- Javili su nam da su se njih dvojica ugušili u apartmanu jer su vrata od garaže u kojoj je agregat za struju bila zatvorena. Ne znamo ko ih je zatvorio, ali je u pitanju čista neodgovornost. Dim je, umesto napolje, išao u apartman - kaže Dejan Mitić, sin nastradalog čoveka.

Radnik Marko Vasić (33) iz Radalja kod Malog Zvornika trebalo je da se vrati kući za devet dana i organizuje proslavu povodom 50. rođendana svoje majke. Nesreća ih je sprečila da se ponovo sretnu, a očajni roditelji Snežana i Dragan i dalje ne veruju šta se desilo njihovom najstarijem sinu.

- Pre Gvineje, bio je i u Libiji, kada su počeli ratni sukobi, ali je uspeo nekako da se domogne aviona i ode iz tog pakla. Nastavio je ovde da radi i bio uzoran sin - jada se uplakana majka Snežana dok rukama steže Markovu fotografiju. Treći radnik čudom je preživeo.

- Jednog od njih je počela da boli glava. Mislio je da je to zbog klime, pa je otišao u drugu prostoriju koja nije bila klimatizovana. Došao je posle i zatekao ih mrtve - priča Mirko Jevtović direktor firme "C&LC Group" preko koje su radnici bili angažovani.

Porodice čekaju nalaz obdukcije

Jevtović kaže da su svi skrhani bolom, a da će uzrok smrti znati tek posle obdukcije. On je potvrdio da je Vasić bio radnik ove beogradske firme, a da je Mitić tek trebalo da se priključi i da je bio u Gvineji da se upozna s uslovima života i rada u ovoj zemlji. Kako kaže, ova firma već je poslala specijalne sanduke, te bi tela trebalo da budu transportovana u ponedeljak ili utorak.

izvor: BLIC
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum