BZNR forum
Autor Poruka

<  Primeri loše prakse  ~  POVREĐEN PROFESOR, HITNA EVAKUACIJA HEMIJSKOG FAKULTETA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Maj 25, 2017 10:56 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Blic, 24.05.2017.

Hitno je evakuisan Hemijski fakultet, a povređen je V. M.(47), vanredni profesor organske hemije kada se jutros oko 9 sati prosula korozivna kiselina i ispunila hodnike gustim dimom.

- Došlo je do incidenta na fakultetu jutros, sada smo se svi već vratili u zgradu - kratko su potvrdili sa ovog fakulteta.

Kako je jedan od profesora ovog fakulteta objasnio, njegov kolega nosio je hemikalije koje su mu ispale na stepeništu.

- Razbijena je flaša sa supstancom koja nije opasna, ali se u dodiru sa vazduhom i drugim hemikalijama napravio gust beli dim, koji se ubrzo proširao zgradom. Kolega je nosio naočare, ali su mu oči malo iziritirane i bio je na VMA, ali je već kod kuće i verovatno će sutra normalno držati nastavu - priča profesor Hemijskog fakulteta.

Kako saznajemo, dim neprijatnog mirisa se brzo proširio zgradom, te su profesori, studenti i saradnici nakon aktiviranja sirene za uzbunu, evakuisani.

-Zatečena grupa lica je sa zaštitnim maskama preuzela korake sanacije. Razbili smo hidrante i krenuli da neutrališemo prolivene hemikalije i da ih uklanjamo sa betonske podloge - objašnjava dekan fakulteta, prof. dr Ivan Gržetić.

Međutim, nastava je već posle sat vremena nastavila normalno da se odvija.

- Mnoge mere se preduzimaju na našem fakultetu upravo zarad podizanja nivoa bezbednosti, stoga se incidenti retko dešavaju. Poslednji je bio pre više od deset godina - kaže profesor Hemijskog fakulteta.

Nakon konsultacija profesora i Uprave, utvrđeno je da je dim činio najvćei postotak amonuijum hlorid.

Dekan Hemijskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Ivan Gržetić ovim povodom je izjavio da se fakultetu mora obezbediti bolji izlaz iz studentske laboratorije - Kamene sobe, te da se odmah moraju nabaviti dodatne maske za kiseonik i još najmanje četiri zaštitne maske koje bi ubuduće služile za spašavanje ugroženih.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu