BZNR forum
Autor Poruka

<  Štetni gasovi  ~  "PAR - NEPAR" U SARAJEVU POSLE VIŠE OD TRI DECENIJ

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Ned Dec 25, 2016 10:46 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Извор: РТС, Бета, 24. дец 2016.

Због алармантног загађења ваздуха у Сарајеву, аутомобили се могу возити по систему "пар-непар", који се користио пре више од 30 година.

Влада Кантона Сарајево одлучила је да редукује присуство атомобила на улицама, због аларматног загађења ваздуха. Оперативни штаб је прогласио "епизоду узбуне", у којој су уведене забране које се односе на моторна возила

Министар просторног уређења, грађења и околине Чедомир Лукић изјавио је да је сутра од 7.00 сати па до поноћи у Сарајеву забрањен саобраћај за возила са последњим парним бројем.

"Сва возила, чија се регистрација завршава бројевима 0, 2, 4, 6, 8 имају забрану кретања по Кантону Сарајево. Од поноћи забрана ће се односити на непарне бројеве. Наредних дана промена ће бити у поноћ и тако док буде трајала епизода узбуне", рекао је Лукић.

Ова забрана не односи се на возила полиције, Министарства одбране, јавног градског превоза, такси возила, хитне помоћи, ватрогасаца, комуналних предузећа, возила инспекцијских органа, те возила са дипломатским таблицама.

Због повећане загађености ваздуха у Сарајеву је раније уведена мера максималног повећања капацитета градског саобраћаја, као и наредба да сва постројења за производњу топлотне енергије снаге преко једног мегавата, која користе природни гас, смање температуру за још један степен.

Ово није први пут да се возачи нађу у систему "пар-непар". У бившој Југославији је због несташице горива 3. маја 1979. године донесен закон који је регулисао систем "пар-непар".

Влада Кантона Сарајево одлучила је и да се обустави настава у школама, ако то буде потребно, као и да се ризичне групе становништва ослободе радних обавеза.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu