BZNR forum
Autor Poruka

<  Pravna regulativa  ~  Prethodni lekarski pregled

Jovanium
Poslao: Pon Jul 11, 2016 12:54 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 08 Maj 2013 Poruke: 80 Lokacija: Zrenjanin
U pravilniku o prethodnim i periodičnim lekarskim pregledima kaže se da se prethodnim lekarskim pregledom podvrgavaju zaposleni ukoliko su imali prekid na poslovima sa povećanim rizikom od 12 meseci.

To zapravo znači da zaposleni nije obavljao poslove sa povećanim rizikom u proteklih 12 meseci. Ako dotični zaposleni i dalje nastavi da radi poslove bez povećanog rizika, da li je neophodno da se podvrgne prethodnom lekarskom pregledu?
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
ZJZ
Poslao: Čet Nov 17, 2016 10:43 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 23 Mar 2011 Poruke: 97
Poštovane kolege, imam nedoumicu:
Koji su rokovi čuvanja LEKARSKIH IZVEŠTAJA?
I gde je to definisano?

Da podsetim.
Pravilnikom o evidencijama u oblasti BIZNR (clan 4 i 15) definisana je obaveza vođenja evidencije obavljenih lekarskih pregleda (ne i čuvanja samih lekarskih izveštaja) dok su rokovi čuvanja (TE EVIDENCIJE) definisani članom 17.

Vođenje zdravstvene evidencije (gde smatram da spade i pomenuti LI) je obaveza zdravstvenih organizacija-ustanova koje vrše te preglede i izdaju odgovoarajuće Izveštaje (prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti), te smatram da se to ne odnosi na Izveštaje (kopije) koje dobija poslodavac. A pogotovo što primerak-kopija LI koju dobija poslodavac ne sadrži šifre oboljenja!
Primerak LI (trebalo bi kovertiran, jer sadrži i šifre oboljenja) poslodavac dostavlja zaposlenom koji ima obavezu da isti dostavi svom izabranom lekaru (time se u zdravstvenoj dokumentaciji čuva još jedan primerak LI, pored onog koj čuva ustanova koja ga je izdala).
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
galamic
Poslao: Pon Nov 21, 2016 22:12 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
Poštovani kolega probajte preko Liste Registraturskog materijala ili Arhivske građe. Tamo imate predloga u vezi vašeg pitanja.

Jedno od mogućih odgovora je možda u zakonu o zdravstvenoj zaštiti ili u Listi čuvanja medicisnkih obrazaca ili izveštaja....
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu