BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Jun 05, 2015 08:31 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Tanjug, 05.06.2015.

БЕОГРАД - Светски дан заштите животне средине обележава се данас, а низом манифестација људи широм планете уједињено ће деловати како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације.

У Србији ће поводом Светског дана заштите животне средине бити организоване бројне активности и манифестације, којима ће бити скренута пажња најшире јавности на значај и потребу очувања здраве животне околине.

Тема овогодишњег Међународног дана заштите животне средине је "Седам милијарди снова, једна планета, конзумирај пажљиво".

Дан заштите животне средине биће обележен у Обреновцу где ће у Спортско-културном центру бити отворен "Зелени камп 2015", у оквиру којег ће 100 волонтера из целе земље уложити више од 800 сати рада на озелењавању и чишћењу дворишта кућа, обданишта и других јавних простора и површина у Обреновцу, погођених поплавама прошле године.

Светски дан заштите животне средине посебно је изабран као дан када се организује Зелени камп како би се указало на проблеме загађења и климатских промена, који су један од узрочника поплава широм света, док је Обреновац изабран као локација која је током поплава претрпела највећу штету.

У Новом Саду, на значај заштите животне средине и рециклаже, пажњу ће скренути представници Факултета за економију и инжењерски менаџмент и удружење "Еконверзација"

Светски дан заштите животне средине први пут је обележен 1972. године и представља главни алат помоћу којег Уједињене нације стимулишу подизање глобалне свести о значају заштите животне средине.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu