BZNR Forum Index
Author Message

<  Ekologija  ~  SRBIJA U STALNOJ EKOLOŠKOJ KATASTROFI

Slobodanka.Radojevic
Posted: Thu Apr 23, 2015 12:10 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: BETA, 23.04.2015.

Beograd -- Poslanik Zelenih Srbije Ivan Karić ocenio je danas da je ekološka situacija u Obrenovcu "prilično alarmantna poslednjih nekoliko nedelja".

Prema njegovim rečima, ništa se ne čini da se reši ta situacija. Karić je naveo da je posebno teška situacija u naselju Grabovac kod Obrenovca, u blizini termoelektrane, gde postoji veliki problem sa pepelom, a gde je 14. aprila prestao da radi monitoring sistem.

"Zasipanje pepelom postaje sve intenzivnije. Ministarstvo rudarstva pitam da li ćemo raditi preventivno, zašto ne radi monitoring sistem u Obrenovcu i ne mere se vrednosti zagađujućih materija u Srbiji", rekao je poslanik.

Prema njegovim rečima, svake nedelje imamo jednu opštinu sa neispravnom vodom za piće, a poslednji slučaj sa Pančevom govori da voda u tom gradu nije bila ispravna ni tokom marta, a ne samo šest dana u aprilu.

"Ministarstvo zdravlja i (ministra Zlatibora) Loncara pitam zašto 50 vodovoda u Srbiji ima neispravnu vodu i zašto ništa ne rade po tom pitanju", rekao je Karić.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum