BZNR forum
Autor Poruka

<  Pravna regulativa  ~  ZAKON O SAOBRAĆAJU MORA NA DORADU

Jovan Hadži-Perić
Poslao: Čet Jan 17, 2013 16:44 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Sep 2012 Poruke: 477
Važeći Zakon o saobraćaju još nije ni zaživeo u praksi kako treba, a već se priprema novi. Novoformirana Radna grupa konstatovala da je neohodno promeniti više od 20 odsto sadržajaNOVI Zakon o saobraćaju još nije u potpunosti ni zaživeo, a već se priprema novi! Radna grupa za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja, po svemu sudeći, ponovo će pisati ovaj zakon.

Članovi ove radne grupe, koji su se u sredu prvi put sastali, izneli su, naime, primedbe na više od 20 odsto odredbi u važećem zakonu!

- Jasno je da će aktuelni Zakon o bezbednosti saobraćaja morati da se drastično menja - potvrdio je šef Radne grupe za izradu nacrta Zakona o izmenama i dopunama o bezbednosti saobraćaja Milan Vujanić.

- Posle primedbi koje su izneli članovi novoformirane Radne grupe konstantovano da je neophodno izvršiti promene na više od 20 odsto sadržaja zakona koji je sada na snazi. To zahteva donošenje novog zakona.

Pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković kaže da će više od 40 eksperata iz svih saobraćajnih oblasti biti uključeno u pisanje finalnog teksta novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Osnovi cilj ovog akta je da se posle usvajanja drastično, i u kratkom vremenskom periodu, poboljša bezbednost na srpskim putevima.

- Očekujemo da će efekti novog Zakona već u prvoj godini biti značajni, kada je reč o smanjenu smrtnosti na našim putevima - istakao je Mirković.

- Planirani procenat smanjenja gubitka ljudskih života i materijalne štete u visini od 10 procenata bio bi sasvim adekvatan da opravda naše napore. Radimo sve kako bismo dobili Zakon čijom bi boljom primenom i kvalitetnijim rešenjima od sadašnjih, ukupna, crna slika koju svakodnevno viđamo na našim putevima, počela da se menja.

ODGOVORNOST

POJEDINE izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju u Srbiji biće izmenjene u roku od naredna tri meseca. Tako će najpre biti promene kod odgovornosti putara za saobraćajnu nesreću jer se smatra da je veliki broj saobraćajnih nesreća mogao da bude sprečen boljim održavanjem puteva. U Srbiji je prošle godine u saobraćajnim nesrećama smrtno stradalo 650 ljudi.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:415191-Zakon-o-saobracaju-mora-na-doradu
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu