BZNR forum
Autor Poruka

<  Štetni gasovi  ~  POČINJE MERENJE EMISIJE GASOVA IZ INDIVIDUALNIH KOTLARNICA

Jovan Hadži-Perić
Poslao: Pet Okt 19, 2012 15:38 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Sep 2012 Poruke: 477


Sekretarijat za zaštitu životne sredine počinje merenje emisije dimnih gasova na teritoriji 10 beogradskih opština. Cilj merenja je izrada katastra o koncentraciji i količini zagađujućih materija iz individualnih kotlarnica, a njime će biti obuhvaćeno 140.000 privatnih domaćinstava.

Vlasnici domaćinstava biće zamoljeni da daju podatke o toplotnom izvoru, vrsti i potrošnji energenataa kako bi mogla da se stekne kompletna slika o uticaju pojedinačnih kotlarnica na kvalitet životne sredine. Na osnovu podataka iz katastra Sekretarijat za zaštitu životne sredine predložiće primenu korektivnih mera tamo gde je to potrebno.

- Poznavanjem izvora zagađivanja, njihove lokacije, vrste energenata koji se koristi kao i kvaliteta emisija, moguće je uticati na kvalitet životne sredine. Želimo Beograđanima da omogućimo da udišu zdraviji vazduh, ali to ne možemo da uradimo bez njihove pomoći. Zato apelujemo na naše sugrađane da sarađuju sa ekipama koje vrše merenje i omoguće im da bez problema urade svoj posao. Važno je i da sugrađani znaju da neće snositi nikakve posledice bez obzira na to kakvi rezultati merenja budu bili - istakla je Marija Grubačević, pomoćnica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine.

Merenje emisije gasova biće vršeno automatskim gasnim analizatorom sa elektrohemijskim senzorom i ručnom pumpom.

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/pocinje_merenje_emisije_gasova_iz_individualnih_kotlarnica.39.html?news_id=249605
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu