BZNR forum
Autor Poruka

<  Pravna regulativa  ~  Standardi u oblasti bezbednosti od požara

galamic
Poslao: Sre Avg 01, 2012 11:14 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1570 Lokacija: Beograd
ODRŽAN SASTANAK ''EU STANDARDI U OBLASTI BEZBEDNOSTI OD POŽARA''
Privredna komora Beograda, 19. jul 2012.

U saradnji Privredne komore Beograda i udruženja Balkanski centar za naučno-istraživački rad 19.jula 2012.godine, održan je sastanak na temu: ''EU standardi u oblasti bezbednosti od požara''.

Učesnici sastanka su usvojili zaključke i preporuke sa Konferencije o PPS standardima 2012, koja je održana 4.7.2012.godine u Privrednoj komori Beograda. Preporuke Konferencije PPS 2012 su:

1. Puna podrška zakonskom uređenju Republike Srbije i ubrzanom usaglašavanju domaćeg zakonodavstva sa EU zakonima; donošenje potrebnih dokumenata koji omogućavaju upotrebu EU standrada;

2. Unapređivati privatno javno partnerstvo državnih organa Republike Srbije i stručnih institucija i privrede u Republici Srbiji;

3. Otvorenost prema saradnji na regionalnom i međunarodnom nivou, sa posebnim fokusom na saradnju sa relevantnim stručnim regionalnim i međunarodnim institucijama i organizacijama;

4. Uvoditi tržišne principe u oblasti pružanja usluga zaštite od požara, po prinicpu jednakih uslova privređivanja za sve privredne subjekte;

5. Potreba za pronalaženjem adekvatnog rešenja za funkcionisanje privrede u periodu usaglašavanja sa EU standardima u ovoj oblasti, a u interesu stvaranja pozitivnog okruženja za realizaciju investicija;

6. Stvoriti uslove za veći angažman osiguravajućih društava u oblasti zaštite od požara;

7. Pojačati napore na edukaciji stručne javnosti o postojanju i primeni EU standrada u oblasti bezbednosti od požara;

8. Pojačati napore na edukaciji i podizanju svesti najšire javnosti o poznavanju koncepta smanjenja rizika od katastrofa, sa posebnim fokusom na oblast bezbednosti od požara.

Prema rečima dr Dragana Trivana, potpredsednika Privredne komore Beograda današnji sastanak treba da doprinese podizanju bezbednosne svesti i edukacije u oblasti bezbednosti od požara, jer samo bezbedna privreda može biti konkurentna, i kao takva ujedno baza za privlačenje investicija.

Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije je istako da je Sektor za vanredne situacije otvoren za dijalog i saradnju i da se upravo sada pruža mogućnost da se u oblasti bezbednosti i zaštite od požara uradi više, jer nije dobra praksa da se sistemska rešenja nameću bez razgovora.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
galamic
Poslao: Sre Sep 12, 2012 19:10 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1570 Lokacija: Beograd
September 5, 2012
11.9.2012, Novi Sad, 09,00-15,00

Privredna komra Vojvodine, Hajduk Veljkova 11-Master centar (službeni ulaz br. V) III sprat, Velika sala broj 13

PPS 2012 konferencija - PROTIVPOŽARNI STANDARDI, 2012,
Republika Srbija

Stručna konferencija u oblasti zaštite od požara, sa fokusom na značaj primene Zakona o zaštiti od požara i standarda u oblasti proizvoda i usluga u zaštiti od požara

Poštovani ,
Udruženje Balkanski Centar za naučno istraživački rad (BIEM) je institucija čija je osnovna delatnost podizanje svesti i edukacija o važnosti primene koncepta smanjenja rizika od katastrofa, prirodnih i ljudskom rukom izazvanih.

Posebnu pažnju želimo da posvetimo zaštiti od požara, poznavanju i odgovarajućoj primeni Zakona o zaštiti od požara i Standrada, smatrajući da je stalno informisanje i edukacija o unapređivanju zaštite, neophodna za stabilno i bezbedno poslovanje.

Konferencija o Protiv Požarnim Standardima PPS 2012, uz partnersku podršku Privredne komore Vojvodine, a uz stručnu podršku Ministarstva Unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije, održana je u Novom Sadu, 11.9.2012. godine, u prostorijama Privredne komore Vojvodine.

Cilj konferencije, koja je okupila predstavnike najuticajnih institucija u Republici Srbiji u oblasti zaštite od požara, akademske i stručne javnosti iz zemlje i inostranstva, kao i privrede, je da se privredi omogući pristup najnovijim informacijama o standardima i njihovoj primeni u oblasti protiv požarne zaštite, pojasni uloge nadležnih institucija u procesu standardizacije, ali i značaj i primena relevantnih Zakona u oblasti bezbednosti od požara.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu