BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  POGINULA DVA RADNIKA U ČORTANOVCIMA

NikolaD
Posted: Thu Oct 31, 2019 12:20 Reply with quote
Joined: 09 Sep 2019 Posts: 187
Izvor Večernje novosti

Dvojica radnika koji su jutros poginuli na gradilištu u Čortanovcima su turski državljani Hajretin i Ekrem Polat radnici kompanije "Railtech constructionza"

ONI SU U ČELIČNOJ KORPI KOJA NIJE NAMENJENA PODIZANJU LJUDI PENJALI NA JEDAN OD STUBOVA KONSTRUKCIJE VIJADUKTA KOJI SU VISOKI 20 METARA.

Izvođač radova ne deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, na kojoj se nalazi gradilište vijadukta je kompanija ruskih državnih železnica "RŽD international" a turska firma je podizvođač.

Stub sa kojeg su pali radnici jedan je od 59, koliko ih je izgrađeno kao potpora za vijadukt kojim će vozovi ići 200 km na čas. Pojedini stubovi su u nivou zgrade od 7 spratova. Najviši je od prilike na polovini konstrukcije i visok je 26 metara. Stub sa kojeg su radnici pali je niži i nalazi se nedaleko od izlaza iz budućeg tunela.

Na gradilištu tunela i mosta, koje se prostire na čak 6 kilometara, svakog dana radi oko 650 ljudi.

Izgradnja tunela i vijadukta u Čortanovcima počela je u avgustu 2017 godine. Rok za završetak radova na deonici od Stare Pazove do Novog Sada je 52 meseca ili preciznije do novembra 2021 godine.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum