BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  DVA RADNIKA POGINULA NA GRADILIŠTU BEOGRADA NA VODI

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Sep 14, 2018 13:48 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Novosti online/Tanjug | 14. septembar 2018.

BEOGRAD - Na gradilištu Beograda na vodi u petak jutro poginula su dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-a navode da su radnici navodno pali sa 22. sprata zgrade.

Prema njegovim rečima, dvojica radnika pala su sa "Štrabagove" zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova.

Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tela dvojice radnika i konstatovale smrt.

Kako "Novosti" saznaju poginuli su S. D. (26) i A. Š. (41).

Nezvanično se navodi da je do nesreće došlo kada je propala oplata, privremena drvena konstrukcija, koja beton drži na mestu prilikom livenja dok ne očvrsne.

Radnici sa gradilišta koje se nalazi pored tek su shvatili da se nešto dešava kada su čuli sirene.

Izveštač Tanjuga navodi da je u blizini mesta nesreće nekoliko policijskih vozila, a pristigao je i veliki broj medijskih ekipa.

Gradilište je zatvoreno, a niko za sada ne želi da daje bilo kakve informacije o nesreći.

Prema nezvaničnim informacijama pojedinih medija radnici su bili uredno prijavljeni, prošli su neophodnu obuku za visoku gradnju i imali su svu neophodnu zaštitnu opremu.
View user's profile Send private message
Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Sep 14, 2018 13:50 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
"Belgrejd voterfront" objavio saopštenje povodom tragedije

Izvor: B92 petak, 14.09.2018.

Kompanija “Belgrejd voterfront“ je objavila saopštenje povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu “Beograda na vodi“.

Navedeno je da kompanija izražava veliko žaljenje zbog tragičnog događaja i izjavljuje najiskrenije saučešće porodicama dvojice radnika.

“Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi. Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvođač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera. Kompanija u realizaciji projekta angažuje isključivo renomirane izvođače sa visokim standardima u primeni propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvođenju građevinskih radova, u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju.
View user's profile Send private message
Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Sep 21, 2018 14:08 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
Krivična prijava zbog smrti radnika u "Beogradu na vodi"

Izvor: Tanjug, 21.09.2018.

Krivična prijava podneta je protiv pet osoba koje su osumnjičene da su odgovorne za pogibiju dvojice radnika 14. septembra na gradilištu “Beograda na vodi”, saznaju “Večernje novosti”.

U Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je stigla krivična prijava protiv pet osoba – Ž.P. D.B. S.D. N.S. i M.P. koje se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećena višegodišnja kazna, pišu “Novosti”.

Pomenuta petorka biće saslušana u najkraćem mogućem roku, a osumnjičeni su da su odgovorni za smrt dvojice radnika koji su poginuli 14. septembra na gradilištu “Beograd na vodi”, kada su pali sa 17. sprata stambene kule “Parkvju” (Parkview) koja je u izgradnji.

Osim saslušanja osumnjičenih, kako kažu iz nadležnog tužilaštva, biće određeno i veštačenje, a saslušaće se i mogući svedoci.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum