BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  NIŠ: PREMINUO RADNIK KOG JE PREGAZIO VILJUŠKAR

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Jun 05, 2018 09:55 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Novosti | 23. maj 2018.

RADNIK Z. M. (63), koji je teško povređen u utorak oko 15.30 u krugu preduzeća "Balkan servis" u Nišu, preminuo je u Kliničkom centru u ovom gradu od zadobijenih povreda. Kako smo saznali, on je nastradao kada je prilikom istovara viljuškara sa šlepera pukla sajla, pa je mašina skliznula i prešla preko njega.

U ovoj ustanovi kažu da je pacijent hitno operisan po prijemu, ali da za njega, nažalost, nije bilo spasa, jer su povrede bile opasne po život.

- Primljen je oko 16 časova sa teškim povredama. Imao je frakturu dijafragme i naprsnuće abdominalne aorte na više mesta. Nakon reanimacije je prebačen u operacionu salu Urgentnog centra, gde je hitno operisan - kažu u KC Niš. - Intervencija je trajala dva sata, a učestvovali su opšti, vaskularni i grudni hirurg. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Nezgoda se dogodila u krugu preduzeća "Balkan servis" koje posluje u prostoru nekadašnje "Elektronske industrije". Inspekcija rada nije mogla da novinarima odgovori na pitanje kako je do nezgode došlo jer se čeka na neophodno odobrenje iz Ministarstva za rad. "Novosti" informacije nisu mogle da dobiju ni u firmi "Balkan servis" u kojoj smo u sredu zatekli zatvorena vrata.

O ovom incidentu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, a kako su u njemu rekli, prikuplja se sva dokumentacija da bi se utvrdilo da li postoje elementi nekog krivičnog dela.

- Obavljen je uviđaj, naložen je vanredni tehnički pregled i obaveštena je Inspekcija rada - kažu u tužilaštvu.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum