BZNR forum
Autor Poruka

<  Pravna regulativa  ~  ĐORĐEVIĆ: U PLANU IZMENE ZAKONA O RADU I O ŠTRAJKU

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Nov 10, 2017 09:28 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Tanjug | 08. 11. 2017

Izmene i dopune Zakona o radu i Zakona o štrajku, ali i drugih zakona kojima se poboljšava poslovna klima u Srbiji su u toku i na njima radi resorno ministarstvo, izjavio je danas ministar rada Zoran Điorđević.

- Planiramo imenu Zakona o radu, zakon o štrajku i drugih zakona koji treba da poboljšaju uslove za investiranje. Propisi treba da pogoduju privlačenju investitora, ali i radnicima, jer kad su radnici zadovoljni onda nema protesta, a to je dobro i za poslodavce - rekao je Đođević na predstavljanju publikacije "Bela knjiga 2017" Saveta stranih investitora u Srbiji.

Da bi se predvidelo gde su potrebni radnici posebih struka, država radi i na prekvalifikacijama i uvođenju dualnog obrazovanja, rekao je ministar.

Kada je reč o socijalnim kartama, digitalizaciju će resorno ministarstvo koristiti za izradu tih karata, "da postoji sigurnija i bolja vizija za radnike u Srbiji", naveo je ministar.

On je rekao da je prioritet vlade i borba protiv rada na crno jer to povećava konkurentnost zemlje i naglasio da većina poslodavaca u Srbiji posluje u zakonom predviđenim okvirima.

Đorđević je dodao i da Srbija želi da donese zakon o lizingu radne snage i zakon o radu stranaca.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu