BZNR Forum Index
Author Message

<  Važni datumi i dešavanja  ~  SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Jun 05, 2015 08:31 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Tanjug, 05.06.2015.

БЕОГРАД - Светски дан заштите животне средине обележава се данас, а низом манифестација људи широм планете уједињено ће деловати како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације.

У Србији ће поводом Светског дана заштите животне средине бити организоване бројне активности и манифестације, којима ће бити скренута пажња најшире јавности на значај и потребу очувања здраве животне околине.

Тема овогодишњег Међународног дана заштите животне средине је "Седам милијарди снова, једна планета, конзумирај пажљиво".

Дан заштите животне средине биће обележен у Обреновцу где ће у Спортско-културном центру бити отворен "Зелени камп 2015", у оквиру којег ће 100 волонтера из целе земље уложити више од 800 сати рада на озелењавању и чишћењу дворишта кућа, обданишта и других јавних простора и површина у Обреновцу, погођених поплавама прошле године.

Светски дан заштите животне средине посебно је изабран као дан када се организује Зелени камп како би се указало на проблеме загађења и климатских промена, који су један од узрочника поплава широм света, док је Обреновац изабран као локација која је током поплава претрпела највећу штету.

У Новом Саду, на значај заштите животне средине и рециклаже, пажњу ће скренути представници Факултета за економију и инжењерски менаџмент и удружење "Еконверзација"

Светски дан заштите животне средине први пут је обележен 1972. године и представља главни алат помоћу којег Уједињене нације стимулишу подизање глобалне свести о значају заштите животне средине.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum