BZNR forum
Autor Poruka

<  Pravna regulativa  ~  USVOJEN ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Apr 16, 2015 11:49 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - Skupština Srbije usvojila je u sredu većinom glasova Zakon o inspekcijskom nadzoru, koji će, prema Vladi Srbije, suštinski promeniti rad svih inspekcijskih službi i smanjiti prostor za korupciju i sivu ekonomiju.

Za predlog tog zakona je glasalo 150 poslanika.

Vlada je ranije od ukupno 110 podnetih amandmana prihvatila 38, medju kojima je, kako je rečeno na plenarnoj sednici Skupštine Srbije, najviše amandmana Ekonomskog kokusa Skupštine Srbije, čiji je predsednik Vladimir Marinković iz vladajuće Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

Predvidjeno je da primena zakona počne 12 meseci nakon stupanja na snagu, kao bi bila usaglašena prateća podzakonska akta i pravilnici.

Usvojenim zakonom predvidjena je i koordinacija inspekcijskog nadzora i medjusobna saradnja inspekcija, kao i saradnja inspekcija i drugih državnih organa i subjekata iz privatnog sektora, što će biti ostvareno preko budućeg Koordinacionog tela, koje će osnovati Vlada Srbije.

Tim novim telom se, kako je objasnio predlagač, obezbedjuje i javnost rada inspekcija, budući da će biti objavljivani važeći propisi, planovi inspekcijskog nadzora, kontrolne liste, a predvidjeno je i obaveštavanje javnosti, pružanje stručne i savetodavne podrške, upozoravanje subjekta na obaveze iz propisa.

Preko jedinstvenog inspekcijskog informacionog sistema biće omogućeno elektronsko povezivanje i razmena informacija i dokumenata izmedju inspekcija.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu