BZNR Forum Index
Author Message

<  Događaji/Primeri loše prakse  ~  EVAKUISAN GRADIĆ U SAD ZBOG NESREĆE VOZA CISTERNE

Slobodanka.Radojevic
Posted: Thu Feb 19, 2015 12:00 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: betas, 17 februar 2015

Teretni voz koji je prevozio preko 100 cisterni sirove nafte iskočio je iz šina tokom snežne oluje u američkoj državi Zapadnoj Virdžiniji, kada je bar jedna cisterna sletela u reku a 14 se zapalilo što je izazvalo veliki požar i isticanje nafte, javili su zvaničnici.

Guverner američke države Zapadna Virdžinija Erl Rej Tomblin proglasio je vanredno stanje u okruzima Kanavha i Fajet da bi se omogućilo službama pomoći da stignu do pogodjenih oblasti.

Evakuisan je grad Paueltaun posle nesreće i zatvorena su dva pogona za preradu vode kojim je pretilo zagadjenje od nafte iscurele u reku Kanavaha. Nesreća se dogodila juče popodne po lokalnom vremenu, noćas po centralnoevropskom vremenu.

Kancelarija guvernera Tomblina saopštila je da je voz koji prevozi cisterne s naftom krenuo iz Severne Dakote i išao za Jorktaun u državi Virdžiniji. Voz ima 109 vagona od kojih samo dva nisu vagoni cisterne.

Kako javljaju mediji požar i dalje gori više od deset sati posle nesreće koja se dogodila juče oko 13.20 po lokalnom vremenu (22.20 u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu).

Nesreća se dogodila na ravnom delu pruge oko 50 kilometara jugoistočno od grada Čarlstona. Izveštači sa lica mesta javljaju da je bar jedna cisterna upala u reku, a da se izmedju 14 i 17 cisterni zapalilo.

Zvaničnici su javli da su otvorena mesta za prihvat pogodjenih meštana, a železnička kompanija CSX rezervisala je hotelske sobe i otvrila centre za kontakt.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum