BZNR Forum Index
Author Message

<  Štetni gasovi  ~  SEKRETARIJAT I BEOGRAĐANI U BORBI ZA ČISTIJI VAZDUH

Jovan Hadži-Perić
Posted: Thu Oct 18, 2012 13:07 Reply with quote
Joined: 25 Sep 2012 Posts: 477
U cilju izrade katastra o koncentraciji i količini zagadjujućih materija koje emituju individualne kotlarnice, Sekretarijat za zaštitu životne sredine počinje sa merenjem emisije dimnih gasova na teritoriji 10 beogradskih opština.U saopštenju je najavljeno da će merenje biti vršeno u privatnim domaćinstvima, a kako bi mogla da se stekne kompletna slika o uticaju pojedinačnih kotlarnica na kvaliet životne sredine, vlasnici domaćinstava biće zamoljeni da daju podatke o toplotnom izvoru, vrsti i potrošnji energenata.

Na osnovu podataka iz katastra Sekretarijat za zaštitu životne sredine predložiće primenu korektivnih mera tamo gde je to potrebno. Pomoćnica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Marija Grubačević je istakla da je poznavanjem izvora zagadjivanja, njihove lokacije, vrste energenata koji se koristi kao i kvaliteta emisija, moguće uticati na kvalitet životne sredine.

- Želimo Beograđanima da omogućimo da udišu zdraviji vazduh, ali to ne možemo da uradimo bez njihove pomoći. Zato apelujemo na naše sugrađane da sarađuju sa ekipama koje vrše merenje i omoguće im da bez problema urade svoj posao - kazala je Grubačević.

Ona je dodala da je važno i da sugradjani znaju da neće snositi nikakve posledice bez obzira na to kakvi rezultati merenja budu bili. Merenje emisije gasova biće vršeno automatskim gasnim analizatorom sa elektrohemijskim senzorom i ručnom pumpom, navedeno je u saopštenju.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/sekretarijat-i-beogradani-u-borbi-za-cistiji-vazduh/59696.phtml
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum