BZNR forum
Autor Poruka

<  Štetni gasovi  ~  SEKRETARIJAT I BEOGRAĐANI U BORBI ZA ČISTIJI VAZDUH

Jovan Hadži-Perić
Poslao: Čet Okt 18, 2012 13:07 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Sep 2012 Poruke: 477
U cilju izrade katastra o koncentraciji i količini zagadjujućih materija koje emituju individualne kotlarnice, Sekretarijat za zaštitu životne sredine počinje sa merenjem emisije dimnih gasova na teritoriji 10 beogradskih opština.U saopštenju je najavljeno da će merenje biti vršeno u privatnim domaćinstvima, a kako bi mogla da se stekne kompletna slika o uticaju pojedinačnih kotlarnica na kvaliet životne sredine, vlasnici domaćinstava biće zamoljeni da daju podatke o toplotnom izvoru, vrsti i potrošnji energenata.

Na osnovu podataka iz katastra Sekretarijat za zaštitu životne sredine predložiće primenu korektivnih mera tamo gde je to potrebno. Pomoćnica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Marija Grubačević je istakla da je poznavanjem izvora zagadjivanja, njihove lokacije, vrste energenata koji se koristi kao i kvaliteta emisija, moguće uticati na kvalitet životne sredine.

- Želimo Beograđanima da omogućimo da udišu zdraviji vazduh, ali to ne možemo da uradimo bez njihove pomoći. Zato apelujemo na naše sugrađane da sarađuju sa ekipama koje vrše merenje i omoguće im da bez problema urade svoj posao - kazala je Grubačević.

Ona je dodala da je važno i da sugradjani znaju da neće snositi nikakve posledice bez obzira na to kakvi rezultati merenja budu bili. Merenje emisije gasova biće vršeno automatskim gasnim analizatorom sa elektrohemijskim senzorom i ručnom pumpom, navedeno je u saopštenju.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/sekretarijat-i-beogradani-u-borbi-za-cistiji-vazduh/59696.phtml
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu