BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  31 mart Sat za nasu planetu

galamic
Poslao: Pet Mar 30, 2012 23:29 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
„Sat za našu planetu” sutra u 20.30 časova
Beoinfo | 30. 03. 2012. - 13:11h |

Ovogodišnja akcija „Sat za našu planetu” – Earth Hour 2012 održaće se sutra u 20.30 časova, kada će u Beogradu i više od 40 gradova Srbije na sat vremena biti isključena svetla, kao i dekorativno osvetljenje na brojnim objektima.

Akciju „Sat za našu planetu”, u kojoj je prošle godine učestvovalo oko dve milijarde ljudi, podržava više stotina miliona istomišljenika, koji veruju da će radeći zajedno, moći da ublaže posledice klimatskih promena.

Organizuje je Svetski fond za prirodu (WWF – World Wide Fund For Nature), jedna od najvećih nezavisnih organizacija koja se bavi zaštitom prirode i ima aktivnu globalnu mrežu u više od sto zemalja. Njihova želja je da zaustave uništavanje životne sredine i da stvore takvu budućnost u kojoj će ljudi živeti u skladu sa prirodom.

Veruju da to može da se postigne očuvanjem svetske biološke raznovrsnosti, održivim korišćenjem prirodnih resursa, smanjenjem zagađenja i preterane potrošnje.

U okviru akcije, u Beogradu će biti ugašena dekorativna rasveta na zgradi Skupštine grada Beograda, Doma Narodne skupštine, Etnografskog muzeja, Muzeja Nikole Tesle, na Trgu republike, gde će biti održana centralna manifestacija, kao i na Crkvi svetog Marka, beogradskim mostovima i još nekim institucijama.

Akcija „Sat za našu planetu” ove godine održava se šesti put u svetu, a četvrti put u Srbiji.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu