BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  "VELIKO SPREMANJE SRBIJE"4.juna''OČISTIMO SRBIJU''

galamic
Poslao: Sub Maj 21, 2011 23:03 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
VELIKO SPREMANJE SRBIJE" 4. JUNA
Subota, 21. Maj, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

BEOGRAD - Akcija "Veliko spremanje Srbije", u okviru koje će biti čišćen otpad na teritoriji cele Republike, biće organizovana u subotu, 4. juna, najavio je ministar životne sredine i prostornog planiranja, i pozvao građane, škole, preduzeća i druge organizacije da daju doprinos toj ekološkoj akciji.

! Učinimo to zbog nas i naše dece a ne zato što nas na to podsećaju i kad nas drugi pozivaju. Plaćamo mi službe koje bi trebale da brinu o tome, ali kad je već tako priključimo se i očistimo svoju okolinu i počnimo od svojih dvorišta.

Iako pozivi upućeni ovih dana podsećaju na ona stara vremena ''Radnih akcija'' na prostorima bivše nam zemlje, daleko su oni od kvaliteta i uzvišenosti organizovanja tako velikih i besplatnih radnih sati širokih narodnih masa. Izađimo već sutra a uključimo se i 4.juna i pokažimo koliko nam je stalo do nas samih i do životne sredine. Idea Idea Idea
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
galamic
Poslao: Sub Jun 04, 2011 07:11 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
STIGAO JE I TAJ DUGO NAJAVLJIVANI DAN!

Očistiti svoje dvorište

04. jun 2011. |

Za akciju "Veliko čišćenje Srbije" u okviru akcije ''Očistimo Srbiju'', samo u Beogradu prijavljeno više od 26.000 volontera. Manifestacija će početi 04.jna u devet sati u delu od Železničkog mosta ka "Gazeli"

AKCIJA "Veliko spremanje Srbije" je organizovana za 04. jun na više od 3.000 lokacija u zemlji, a do sada se za učešće prijavilo 250.000 građana.

Akciju, koja će se održati u 169 opština u Srbiji, organizuje Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u saradnji sa lokalnim samoupravama na celoj teritoriji Srbije kako bi se podigla svest o značaju očuvanja životne sredine i pravilnog odlaganja smeća.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je građane da se u što većem broju priključe akciji čišćenja koja je organizovana povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine.

- Cilj akcije "Očistimo Srbiju" jeste da se počiste sva ona mesta koja komunalna preduzeća ne stignu da počiste, a koja su zaprljana nemarom ljudi, koji često bacaju otpad u prirodu, a ne na mesta koja su predviđena za njegovo odlaganje - kazao je Dulić.

Čišćenje će početi od 9 sati i to u delu od Železničkog mosta u Beogradu ka "Gazeli" i ka Brankovom mostu, a pored ministra Dulića i ostalih predstavnika ministarstva učestvovaće 1.000 volontera opštine Stari grad, JKP "Gradska čistoća", "Zelenila Beograd", "Telekoma Sekopaka" i drugih preduzeća.

Uključimo si i mi u svojim dvorištima i pokažimo koliko nam je stalo do nas samih i do životne sredine.

Lepo vreme i prijatan vikend. Idea
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu