BZNR Forum Index
Author Message

<  Štetni gasovi  ~  Anti-smog sobe za Moskovljane

galamic
Posted: Sun Aug 08, 2010 22:31 Reply with quote
Joined: 17 Aug 2008 Posts: 1572 Location: Beograd
Московске власти отвориле су више од 120 „анти-смог” центара у којима Московљани могу да побегну од топлоте и дима и удахну мало свежег ваздуха, пренео је АП.

Московљани могу у 123 климатизоване собе, које су отворене за јавност у владиним зградама и болницама, да „дођу до ваздуха” и спасу се од смога и топлоте у својим становима, изјавио је градски званичник Владимир Петросиан.

Министарства за венредне ситуације навело је да је у близини Москве данас регистровано 49 пожара, укључујући и 14 жаришта пожара, указујући да се, имајући у виду око 830 шумских пожара почетком недеље, може рећи да је земља издржала највећи топлотни талас за последњих 130 година,

Према званичним подацима, најмање 52 особе су погинуле, а више од 2.000 домова је уништено у пожарима, читава села су уништена, а само у суботу је горело 193.500 хектара шуме.

Руски званичници наводе да је 10.000 ватрогасаца, који учествују у гашењу пожара, недовољно.

Московски еколошки центар је саопштио да је концентрација загађујућих материја, као што је угљен-моноксид, најмање три пута већа од дозвољеног нивоа.

Према прогнозама метеоролога, дим се неће разићи пре среде, а високе температуре које су почетком јула захватиле Русију, неће попустити ни ове недеље.

Извор: ФоНет, објављено: 08.08.2010. 20:35
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum